Mijn verhaal

Mijn naam is Theo Peeters. Ik heb jaren geleden zelf deze trainingen gevolgd omdat ik door een auto-ongeluk een whiplash had opgelopen. Deze training heeft een grote impact op mijn functioneren gekregen. Ik was vooral ook gefascineerd door het feit dat ik de trainingen zelf thuis moest doen. Geen training, geen vooruitgang! Motivatie van mijn trainer, omdat de visuele training mij zeker niet altijd gemakkelijk afging, was van groot belang voor het eindresultaat. Onder leiding van een deskundig visueel trainer heb ik ruim 1,5 jaar intensief getraind. De resultaten waren enorm, Door het ongeluk was ik voor meer als 70% afgekeurd en kwam in de WAO terecht. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis bij een neuroloog en oogarts, waar niks vreemds werd geconstateerd, kwam ik uiteindelijk bij een visueel trainer die het probleem (h)erkende. Na deze trainingen, ben ik weer helemaal in het arbeidsproces teruggekeerd. Nu ik zelf visuele trainingen geef, wil ik mensen met visuele stoornissen terug brengen in het arbeidsproces, en kinderen met leerproblemen betere studieresultaten laten behalen.

WAT WIJ DOEN

In deze digitale maatschappij is het moeilijk om je staande te houden zonder media. Nadeel hiervan is dat men beperkter wordt in het zicht en onderhoud van het brein door motorische problemen. Kinderen op school krijgen daar steeds meer mee te maken. Adviesburo PeAk blijft zich op lange termijn ontwikkelen en inzetten.

Adviesburo PeAk

In deze digitale maatschappij is het moeilijk om je staande te houden zonder media. Nadeel hiervan is dat men beperkter wordt in het zicht en onderhoud van het brein door motorische problemen. Kinderen op school krijgen daar steeds meer mee te maken. Adviesburo PeAk blijft zich op lange termijn ontwikkelen en inzetten.

Lees verder

WAAR WIJ VOOR STAAN

Integriteit, professionaliteit, servicegerichtheid, staan bij ons hoog in het vaandel. Door training en sterke motivatie van de klant wordt er al heel snel zichtbaar resultaat geboekt. Zien wij dat er na een maand trainen geen vooruitgang geboekt wordt, evalueren we dit ook direct aan desbetreffende persoon.

Adviesburo PeAk

AB Peak biedt oogtraining aan om het concentratie- en uiteindelijk het prestatievermogen aanzienlijk te vergroten. Hierdoor verbeter je de studieresultaten. Deze training is niet alleen bedoeld om beter te presteren, maar omvat veel meer! Velerlei (visuele)problemen kunnen worden opgelost met oogtraining.

Lees meer

DOEL BEHAALD

Hallo allemaal, Van eind 2015 tot half 2016 ben ik bij Theo in training geweest. Ik had wat moeite met het lezen van de beamer in collegezalen en ben toen naar de opticien gegaan. Die had voor mij geen duidelijke oplossing aangezien mijn ogen goed bleken volgens zijn metingen. Daarna heeft Theo aangeboden om mij hierbij te helpen.

Ik had bij hem wat testen gedaan en daaruit bleek dat mijn ogen een klein beetje trilde. Dit is wat fixatie desperatie inhoud geloof ik. Van dat trillen merk en zie je niets, totdat je ver weg moet kijken en moet focussen. Dan wordt het wat waziger omdat dat beeld toch trilt. Echt trillen zie je het zelf helemaal niet hoor, je beeld wordt alleen waziger. Alsof de sterkte van je ogen niet optimaal is. Hierop heb ik heb wat oefeningen mee naar huis gekregen en moest ik 5 dagen in de week een kwartiertje trainen. Dit doe je met allemaal verschillende dingen. Om de paar weken kom je terug voor nieuwe oefeningen en tussentijdse testen. In het begin hield ik dit heel goed vol en boekte ik ook echt vooruitgang. Na meer dan 8 maanden wordt het wel zwaar om vol te houden. Dit kwam omdat ik minder resultaat merkte omdat ik de puntjes op de i aan het zetten was. Op een gegeven moment heb ik voor mezelf besloten dat ik het wel ‘goed’ vond. Ik heb de training dus niet helemaal tot het eind afgemaakt door drukte met mijn studie, scriptie, gebrek aan motivatie etc. Door deze trainingen verbeteren niet alleen je ogen, het blijkt het ook dat je meer en beter informatie tot je neemt. Dit heb ik wel echt gemerkt. In het begin van mijn studie (criminologie) haalde ik mijn tentamens met een 5,5 of een 6. Ik heb nog getwijfeld of het niet te hoog gegrepen was. Na en tijdens mijn trainingen in 2016 in mijn tweede en derde studiejaar en tijdens mijn master heb ik wel echt het idee gehad dat het studeren me makkelijker af ging dan toen ik begon. Geen hoofdpijn na een hele dag leren op typen op de laptop en een minder gaar gevoel waren hiervan het resultaat. Het leek makkelijker te gaan. Natuurlijk moet je wennen aan de nieuwe gang van zaken op een nieuwe studie maar persoonlijk denk ik echt dat de trainingen van Theo wel een steentje bij hebben gedragen in mijn resultaten, en de moeite die minder werd waarmee ik mijn resultaten behaald heb. Ik heb nu bijna mijn master afgerond. De trainingen en Theo zou ik allebei ten zeerste aanraden. Theo is een hele fijne man om mee te werken. Hij is echt geïnteresseerd in degene die tegenover hem zit en dat is wel heel fijn. Niet iemand die het alleen doet om het geld of om het werk, hij wil echt mensen helpen met dit probleem. Tenslotte…. Baadt het niet, dan schaadt het ook niet!!

Lees verder

Ervaringen